سه شنبه 04 اردیبهشت ماه 1403
   

دستوالعمل مصرف کود به روش چالکود

دستوالعمل مصرف کود به روش چالکود

     چالکود را در سایه انداز درخت در اواخر زمستان یا اوائل بهار ایجاد می نمایند .متناسب با اندازه درخت تعداد 2 تا 5 عدد چاله دوردرخت حفر می کنیم که ابعاد آن 40*50 سانتی متر بوده وتوسط کودهای شیمیایی و دامی پر می شود.خاک خارج شده از چاله را دوباره به چاله باز نگردانده و آن را بین ردیفها پخش نمائید و مکان چاله باید بصورتی باشد که در مسیر آب قرار داشته باشد . کود دامی بایستی کاملاً پوسیده بوده و زمان مناسب جهت کوددهی اواخر زمستان است. میزان توصیه شده کود دامی 20 تا 30 تن در هکتار می باشد که بهتر است هر2تا3 سال یکبار تکرار شود.کود های شیمیایی و دامی لازم و ملزوم یکدیگر هستند و هر دو بایستی در باغات استفاده شوند. کود حیوانی شرایط جذب را برای عناصر شیمیایی فراهم می کند اما تمام نیاز گیاه را نمی تواند برآورده کند و این کمبودها باید توسط کود های شیمیایی مرتفع گردد. توصیه استفاده صرف از کود های شیمیایی نیز جایگاهی ندارد چرا که حاصلخیزی خاک را دچار مشکل و شرایط جذب را در خاک مختل می کند. هر ساله با توجه به مصرف کودهای داخل چاله سطح آن نشست می کند که می توان با اضافه نمودن کود دامی آن را جبران نمود .

میزان کود شیمیایی مورد نیاز برای هر درخت:

سولفات آمونیوم   200  گرم

فسفات آمونیوم 50 گرم

سولفات پتاسیم  100  گرم

سولفات منیزیوم  50   گرم

سولفات روی 200- 250  گرم

سولفات آهن200  گرم

گوگرد گرانول1500 گرم

ورمی کمپوست 3تا5 کیلو گرم برای هردرخت

کود حیوانی 25تا 30 کیلو گرم

 

 

    موارد یاد شده جهت درختان  تا 5 سال می باشد و برای درختان ده ساله به بالا:  2کیلوگرم کود گوگرد پودری- 1 کیلو سولفات پتاسیم -1 کیلو کود سولفات آهن- 5/0 کیلوگرم سولفات روی- 1 کیلوگرم کود میکروکامل- 1 کیلوگرم نیترات آمونیوم توجه: براي درختان زير ده سال نصف مقدار فوق توصيه مي شود.توجه:در مورد انگور مقادیر ذکر شده فوق به یک سوم تقلیل می یابد.

 

چگونگی پر کردن چاله ها :

    خاک خارج شده از چاله ها را به صورت یکنواخت در فاصله بین ردیف­های درختان پخش و از باز گرداندن دوباره آن به داخل چاله خودداری کنید چاله­ ها را با مخلوطی از (کود دامی یا خاک برگ یا کمپوست) و کود کامل ماکرو پر کنید. هنگامی که برای اولین بار چاله را پر ­می­کنید بهتر است ابتدا کود دامی مورد نیاز برای پر کردن چاله را با کود ماکرو کامل به خوبی مخلوط نموده و سپس درون چاله بریزید با لگد کردن کود در داخل چاله تا حدی آن را بفشارید و درصورت نشست، مجددا کود دامی بیفزایید تا هم سطح خاک باغ شود.  در صورتی که از چاله  ها به خوبی نگهداری شود، یک بار حفر آن برای چندین سال کافی خواهد بود. هرسال نشست توده کود در داخل چاله را با افزودن مجدد کود دامی یا سایر کودهای آلی جبران کنید از پر شدن چاله ها بوسیله خاک جلوگیری نمایید. از کودهای دامی پوسیده استفاده شود. رطوبت و تهویه متعادل، رشد ریشه را در داخل چالکود تقویت می­کند. در مورد کودهای ازته نیمی از آن را داخل چاله ­ها ریخته و نیم دیگر را به صورت پخش سطحی در اختیار درخت قرار دهید در صورتی­که آبیاری قطره ای باشد، چاله­ ها در زیر قطره چکانها حفر شود.

 

ورود |عضويت
  جستجو در اخبار
جستجو 

  نظرسنجي
نظر شما در مورد پرتال مدیریت جهاد کشاورزی چیست؟

 

تعداد جوابها : 78

عالی : 51%
خوب : 6%
متوسط : 3%
ضعیف : 40%

  ارسال  
  كاربران برخط
كاربران فعال بازديد كنندگان فعال :
Visitors بازديد ها: 86
Members اعضاء: 0
مجموع كاربران مجموع: 86

بازديد ها بازديد ها :  
Visitors بازديد هاي كل: 2509643
Visitors بازديد هاي امروز: 530
Visitors بازديد هاي ديروز: 973

فعال در اين زمان كاربران فعال:
Copyright (c) 1403/02/04 جهاد کشاورزی شهرستان چادگان
پرتال سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان
Ariana Informatics Group - گروه داده ورزي آريانا